radyobir
radyobir

İngiliz diplomatı tecavüz edip öldürdüler!..

Lübnan'ın başkenti Beyrut'taki Britanya Büyükelçiliği'nde çalışan İngiliz diplomat Rebecca Dykes otoyol kenarında ölü bulundu.

18 Aralık 2017 07:05 | Kategori: Dünya

BBC'ye konuşan Lübnan polisi Dykes'ın boğularak öldürüldüğünü söyledi.

Olayla ilgili soruşturma açılırken, Dykes'ın ailesi de yazılı açıklamalarında "Neler olduğunu anlamak için elimizden ne geliyorsa yapıyoruz" dedi.

Bu yılın Ocak ayından bu yana İngiltere'nin Beyrut Büyükelçiliği'de görevli olan Dykes, İngiliz hükükmetinin Uluslararası Kalkınma Departmanı için çalışıyordu.

BBC'nin Beyrut muhabiri Martin Patience'ın aktardığına göre Rebecca Dykes Cuma gecesi bir iş arkadaşının veda partisi için Beyrut'un popüler eğlence merkezlerinden Gemmayzeh'deydi. Dykes'ın gece yarısı bardan ayrıldığı sırada kaçırıldığı bildiriliyor.

Lübnan polisi ölüm nedeninin tespiti için ikinci bir otopsi yapılacağını duyurdu.

İngiltere'nin Beyrut Büyükelçisi Hugo Shorter, Twitter hesabından paylaştığı mesajda büyükelçilik çalışanlarının ölüm haberiyle 'derinden sarsıldıklarını ve üzgün olduklarını' söyledi.

İngiltere Dışişleri Bakanlığı da Dykes'ın ölümüyle ilgili Lübnanlı yetkililerle iletişim halinde olduklarını duyurdu.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI