radyobir
radyobir

İngiliz istihbaratı: "James Bond'u işe almazdık"

İngiliz Gizli Servisi'nin dış istihbarat bölümü MI6'in başındaki isim olan Alex Younger, sinema tarihinin en ünlü ajanı James Bond'un iş başvurusu yapması halinde geri çevrileceğini söyledi.

28 Ekim 2016 06:42 | Güncelleme :28 Ekim 2016 12:51 | Kategori: Dünya

Black History Month isimli internet sitesine konuşan Younger, bir MI6 ajanının maceralarının anlatıldığı serinin başkahramanı James Bond için ‘bir ajan klişesi olarak gerçeklikten daha uzak olamayacağını’ söyledi.

Younger, "James Bond’un aksine MI6 çalışanları ahlaki kestirmeleri kullanmaz. Aslına bakarsanız güçlü bir etik çalışanlarımızda aradığımız ilk niteliklerden biridir. Eğer bir ajan, İngiliz değerlerini korumak için bile olsa, o değerlerin altını oyuyorsa başarısız olur” ifadelerini kullandı. Filmlerde çizilen ajan imajının da gerçeği yansıtmadığını kaydeden Younger, "Onlar, karmaşık ahlaki, etik ve fiziki zorluklarla karşılaşan sıradan erkek ve kadınlar” dedi.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI