radyobir
radyobir

İngiliz takımları Süper Lig'den ayrıldı

Oyuncular, yorumcular ve taraftarlar Avrupa'da yeni kurulan Süper Lig'den altı İngiliz kulubünün ayrılmasını "futbol için güzel bir gün" olarak yorumladı.

21 Nisan 2021 05:00 | Kategori: SPOR

Avrupa'nın en tanınmış futbol kulüplerinden 12'si yeni bir lig kurduklarını Pazar günü açıklamış ve İngiliz hükümeti dahil olmak üzere bazı ülkeler ve kulüpler bu plana karşı çıkmışlardı.

Avrupa futbol kulüplerinin tamamını temsil eden UEFA, Süper Lig adı altında yeni bir lig kurulmasına sert bir şekilde karşı çıkarak, bu ligde yer alan takımların ve oyuncularının resmi müsabakalardan men edilebileceğini söylemişti.

İngiliz kulüplerinden Manchester City, Arsenal, Manchester United, Liverpool, Tottenham Hotspur ve Chelsea Süper Lig'den çekildiklerini açıkladı. Ardından açıklamada bulunan Süper Lig ise bundan sonra atacağı adımları tekra değerlendireceğini bildirdi..

Basında İtalyan futbol kulüplerinden İnter Milan ve AC Milan'ın da turnuvadan ayrıldığına yönelik haberler yer aldı.

İngiliz takımlarında oynayan bazı futbolcular sosyal medya hesaplarından İngiliz takımların Süper Lig'den çekilme kararı almasında rolü olan taraftarları tebrik ederken, Süper Lig'de yer alacağını açıklayan Chelsea takımının taraftarları düzenledikleri protesto gösterisinde takımlarının oluşumdan çekildiği haberlerini duyduktan sonra "Futbolu kurtardık!" şeklinde bağırdılar.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI