radyobir
radyobir

İngiltere Başbakanı Boris Johnson Kiev'de

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski bugün Kiev'de İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ı ağırladı.

10 Nisan 2022 08:32 | Kategori: Avrupa

Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Ofisi’nin Başkan Yardımcısı Andriy Sibiha Facebook'ta yaptığı açıklamada, Johnson’ın ziyaretine Zelenski ile birebir görüşerek başladığını söyledi.

İngiltere Başbakanlığı’ndan bir sözcü de Johnson'ın Zelenski ile "Ukrayna halkıyla dayanışmak için" biraraya geldiğini bildirdi.

Sözcü görüşme için, "İngiltere'nin Ukrayna'ya uzun vadeli desteğini görüşecekler, başbakan yeni bir mali ve askeri yardım paketi sunacak" dedi.

Johnson Kiev ziyaretinde, Rusya'nın işgali sonrası Ukrayna'yı destekleyen ülkelerin Moskova'ya yönelik ekonomik yaptırımları sıkılaştırmaya devam edeceğini söyledi. Zelenski ile beraberken gazetecilere konuşan Johnson, "Ortaklarımızla birlikte ekonomik baskıyı artıracağız ve Rusya'ya yönelik yaptırımları her hafta yoğunlaştırmayı sürdüreceğiz" dedi. Johnson, Rus hidrokarbon ürünlerinin kullanımından uzaklaşmak gibi önlemler alınacağını açıkladı.

Zelenski'nin Telegram kanalında da Johnson, "Rus işgalinin en ilkeli muhaliflerinden biri, Rusya'ya yaptırımlar getirme ve Ukrayna'ya savunma desteği sağlama konusunda lider" olarak tanımlandı.

Boris Johnson'ın Ukrayna başkentine yapacağı ziyaret önceden duyurulmadı. Johnson bugün erken saatlerde Twitter'daki paylaşımında, "İngiltere Ukrayna'ya daha fazla savunma silahı gönderecek ve Putin'in başarısız olmasını sağlamak amacıyla Rus ekonomisinin her ayağını hedef almak için G7 ortaklarıyla birlikte çalışacak" ifadelerini kullandı.

Zelenski, bugün erken saatlerde de Kiev'de Avusturya Şansölyesi Karl Nehammer ile bir araya geldi.

Ukraynalı lider, Nehammer ile düzenlediği ortak basın toplantısında başkente yönelik tehdidin azaldığını ancak doğudaki tehdidin arttığını söyledi. Rus güçlerinin Ukrayna'nın doğusunda toplandığını kaydeden Zelenski, "Bu zor bir savaş olacak, mücadelemiz ve zaferimize inanıyoruz. Hem savaşmaya ve hem de bu savaşa son vermenin diplomatik yollarını aramaya hazırız" diye konuştu.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI