radyobir
radyobir

İngiltere'de karantina sinyali

İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock, koronavirüs vakalarının tekrar arttığını belirtti ve "Ülkede gelecek hafta okulların yeniden açılmasıyla salgının yayılmasını durdurmada zorluk yaşayabiliriz. Kapsamlı yerel ve ulusal karantina uygulamaları devreye girebilir" uyarısında bulundu.

30 Ağustos 2020 09:46 | Kategori: Dünya

İngiltere'de salgında ikinci dalga endişesi büyürken Sağlık Bakanı Matt Hancock, ülkesinin kış aylarında daha geniş karantina uygulamalarıyla karşı karşıya kalabileceği uyarısında bulundu.

İnsanların kapalı alanlarda daha fazla zaman geçirmesiyle koronavirüs vakalarında ciddi artış yaşanabileceğine dikkati çeken Hancock, dünyanın farklı bölgelerinde salgında ikinci dalganın açıkça görüldüğünü ifade etti.

Times gazetesine yaptığı açıklamada Hancock, "Bu, çok ciddi bir tehdit. İngiltere'de de koronavirüs vakaları tekrar artıyor. Ülkede gelecek hafta okulların yeniden açılmasıyla salgının yayılmasını durdurmada zorluk yaşayabiliriz. Kış aylarında kendimizi ciddi vaka artışıyla mücadele içinde bulabiliriz. Kapsamlı yerel ve ulusal karantina uygulamaları devreye girebilir" değerlendirmesinde bulundu.

Koronavirüs aşısının gelecek yıl içinde hazır olabileceğinin öngörüldüğünü belirten Hancock, yine de daha yakın zamanda aşı konusunda güzel haberler almayı umut ettiğini vurguladı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI