radyobir
radyobir

İngiltere'de normale dönme adımları!..

İngiltere'de Başbakanlık tarafından yapılan açıklama ve verilen tarihe göre, Corona virüsü kısıtlamalarında en kapsamlı açılımlar başladı.

06 Temmuz 2020 10:15 | Kategori: Dünya

Sosyal mesafede ''2 metre'' kuralı, alışveriş için mağazalara girenler ve toplu ulaşım kullananlar düşünülerek ''en az 1 metre'' olarak güncellendi.

4 Temmuz itibariyle ağırlama ve konaklama sektörleri, müşteri ve çalışanların sağlıklarını teminat altına alma amaçlı hükümet rehberi doğrultusunda yeniden işbaşı yaptı. Komşu ve akraba ev ziyaretlerini de kapsamına alan yeni açılımlara göre, büyük buluşmalar hala kısıtlı, ancak kucaklaşmamak kaydıyla iki ailenin aynı yemek masasında bir araya gelmesinin önü açıldı.

Açıklamada hangi işletmelerin açılabileceği konusunda fikir veren bir liste de yer alıyor. Oteller, hosteller, oda kahvaltı konaklama mekanları, pansiyon, kamp, karavan işletmeleri, ibadet yerleri, kütüphaneler, toplum merkezleri, müzeler, işyeri kantinleri, oyun salonları, açık hava spor ve aktivite merkezleri, çocuk parkları ve temalı eğlence mekanları ile canlı gösteriler dışında sinema ve tiyatro, konser salonları da açılıyor.

Sözü geçen işletmelerin müşteri iletişim kaydı tutması hükümetin rehberinde yer alan başlıca şartlardan biri. Restoran, pub, berber ya da ibadet yeri yöneticileri, gelen herkesin kimlik bilgilerini alıp listelemekle sorumlu tutuluyor. Bununla gözetilen amaç işletmeleri, İngiltere’de hali hazırda tarama ve takip sistemini yürüten sağlık hizmetlerinin kapsamına dahil etmek. O listedeki bir isim uygulanan testler sonucu Corona pozitif çıkarsa, kimlerle temas kurduğunu tespit edip listedeki diğer isimlere de haber vererek onların da test ve karantina sürecine alınması hedefleniyor.

Düğün ve cenaze törenleri 30 kişiye kadar katılımla yapılabilecek, ancak sonrasında, örneğin bir yemek için sadece iki hane halkı aynı masada oturup törene devam edebilecek. En az bir metre mesafe kuralı ise iç mekanlarda yapılan her buluşmanın sabit kuralı olarak korunacak.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI