radyobir
radyobir

İngiltere Kahire Büyükelçiği'ni kapattı

İngiltere, "güvenlik gerekçesiyle" Kahire Büyükelçiliği'ni kapattığını duyurdu. Elçilik, internet sayfasından yayımladığı duyuruda, bu kararı diplomatların ve ailelerin güvenliği adına aldıklarını açıkladı.

07 Aralık 2014 18:30 | Kategori: Dünya

Büyükelçiliğin ne zaman açılacağına dair bir bilgi verilmezken, Akdeniz kıyısındaki İskenderiye’deki İngiltere Konsolosluğu’nun ise normal işlevine devam edeceği belirtildi.
Vize başvurusunda bulunan kişilere de başvurularının gecikmeli olarak değerlendirileceği ifade edilerek büyükelçilik binasına gelinmemesi çağrısında bulunuldu.
Mısır İçişleri Bakanlığı da gösterilerin aralıklarla devam ettiği Tahrir ve Abdulmunim Riyad meydanlarına yakın olan İngiltere Büyükelçiliği’nin bulunduğu civardaki tüm sokakları büyük beton bloklarla kapattı.
Londra, geçtiğimiz hafta vatandaşlarına şiddet olayları nedeniyle başta Sina Yarımadası ve Libya sınır bölgeleri olmak üzere gerekmedikçe Mısır’a seyahat edilmemesi uyarısı yapmıştı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI