radyobir
radyobir

İngiltere Kırım'a yaptırımları gevşetti

Birleşik Krallık Bakanlar Kabinesi'nin açıklamasına göre, Brexit sonrası Kırım'a yönelik yaptırımları yumuşatma kararı alındı.

07 Ocak 2021 06:16 | Kategori: Dünya

Birleşik Krallık Bakanlar Kabinesi’nin internet sitesinde yayınlanan karar metninde, İngiliz gemilere Kırım’ın Kerç, Yalta ve Yevpatoriya limanlarında alınan liman hizmetleri için ödeme yapmalarına izin verildiği ifade edildi. Ayrıca Devlet Hidrografya Servisi’nin Kırım şubesi ile Kırım Deniz Limanları terminalinden alınan hizmetler için ödeme yapılmasına uygulanan yasak da kalkıyor.
Karar, 1 Ocak’ta yürürlüğe girdi.

Açıklamada, Kırım Deniz Limanları’na hizmetlerinden dolayı ödeme yapmayı planlayan kişilerin İngiltere Mali Yaptırım Uygulama Bürosu’nu (OFSI) bilgilendirmesi gerekiyor.

Yaptırım, 2014 yılında Avrupa Birliği tarafından Kırım’ın Rusya’ya katılmasının ardından uygulanmıştı. İngiltere, Brexit’ten sonra Avrupa Birliği’nin yaptırımlarını gözden geçirme hakkını elde etmişti.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI