radyobir
radyobir

İngiltere ölü sayısında İtalya'yı geride bıraktı

İngiltere, Avrupa'da Corona enfeksiyonlarına bağlı ölü sayısının en yüksek olduğu ülke sıralamasında 32 binden fazla ölüm vakasıyla İtalya'yı geride bıraktı.

06 Mayıs 2020 10:28 | Kategori: Dünya

Ölü sayısının yüksek olması, Mart ayında virüsün yayılmasını engellemek amacıyla sıkı önlemler almada Avrupa'daki diğer liderlerden daha geç adım atan Başbakan Boris Johnson üzerindeki siyasi baskıları arttırabilir.

İngiltere'deki Ulusal İstatistik Dairesi'nin açıkladığı haftalık rakamlar, İngiltere ve Galler'de kayıtlara geçen ölü sayısına 7.000'den fazla vaka daha ekledi. Böylelikle İngiltere'de toplam can kaybı sayısı 32 bin 313 oldu.

Bu sayı, salgından diğer ülkelere kıyasla daha geç etkilenmiş olsa bile İngiltere'nin Avrupa'da salgının en ölümcül seyrettiği ülke haline gelebileceğinin işareti olabilir.

Öte yandan muhalefet partileri, İtalya'da hastanelerin hasta akınına uğradığı sırada Başbakan Johnson'ın İngiltere'de karantina önlemlerini geciktirmesini sorgulamaya başladı.

Muhalefet, Johnson hükümetinin toplu Corona testi uygulamasına geçmeyi ağırdan aldığını ve hastanelere yeterli miktarda koruyucu ekipman sağlamadığını da kaydediyor.

İngiltere'de Corona virüsüne bağlı ölüm vakası sayılarının daha yüksek olabileceği de tartışılıyor. Ulusal İstatistik Dairesi, İngiltere ve Galler'de 24 Nisan'a kadar hayatını kaybedenlerin sayısının ortalamadan 33 bin 593 daha yüksek olduğunu bildirdi. Ölüm belgesi üzerinde Corona virüsü ibaresi bulunan vaka sayısıysa 27 bin 365 olarak açıklandı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI