radyobir
radyobir

İnşaat devi battı, bankalar harekete geçti!..

50 yıllık firmanın kapısına kilit vuruldu, İnanlar İnşaat'ın patronu Serdar İnan iflas talebini açıkladı. Bugüne kadar 220 proje geliştiren firmanın bankalara olan borcu 215 milyon lira seviyesinde. Bazı bankalar icra takibi için harekete geçti.

17 Nisan 2018 06:57 | Kategori: Ekonomi

Yarım asrı aşkın bir süredir Türkiye’de yaklaşık 220 proje gerçekleştiren İnanlar İnşaat için yolun sonuna gelindi... Hürriyet’in gündeme getirdiği gibi şirketin patronu yurtdışına yerleşti ve şirketin faaliyetleri durdu. Hürriyet’in bankacılık çevrelerinden edindiği bilgilere göre şirketin bankalara olan borcu 215 milyon lira seviyesinde. Bazı bankalar icra takibi için harekete geçti.

İnanlar İnşaat patronu Serdar İnan 15 Nisan akşamı sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada şirketin kapısına kilit vurulduğunu bizzat açıkladı. Serdar İnan, yurtdışında olduğunu, şirketinin iflasını istediğini dile getirdi. Peki bu durumda İnanlar’ın müşterilerin durumu ne olacak? Şirketin internet sitesinde yer alan bilgilere göre İstanbul’da Bağdat Caddesi, Zekeriyaköy, Çekmeköy, Halkalı ve Beylikdüzü’nde satışı süren 12 proje var. İnşaat aşamasında olan ve büyük oranda tamamlanan tek bir proje var. Beylikdüzü’nde yer alan projede 149 konut ve 44 mağaza var. Firmanın inşası biten projelerinde de banka ipotekleri nedeniyle tapuların teslim edilememe sorunu gündemde.

EV ALANLAR NE OLACAK? 

İnanlar İnşaat’tan ev alan ancak tapusunu alamayan vatandaşların durumunu Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Avukat Ali Güvenç Kiraz’a sorduk. Kiraz hem inşaatı süren projeler, hem de biten ama tapusunu alamayanlar için süreci yorumladı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI