radyobir
radyobir

İnsanlık Suçu

Yazar: Theodore Dreiser Türkçesi: Nihal Yeğinobalı Ayrıksı Kitap

12 Mart 2020 14:39 | Kategori: Okudukça

1871-1945 yılları arasında yaşamış Amerikalı bir yazar olan Theodore Dreiser'in bir Amerikan edebiyatı klasiği olan "İnsanlık Suçu" (An American Tragedy) kitabının üçüncü cildi Ayrıksı Yayınları'ndan yayımlandı.

Aşırı dindar ailesi tarafından zorluklar içinde yetiştirilen yoksul Clyde Griffiths üzerinden içimizdeki katili konu alan "İnsanlık Suçu” başrolünü Elizabeth Taylor’un oynadığı, Türkiye'de de 1955 yılında gösterilmiş "A Place In The Sun” filmine uyarlanmıştı.

Serinin üçüncü kitabında Clyde Griffiths'in hayallerinden vazgeçmesi ve hayalleri için her şeyi göze alması arasındaki karmaşık süreç anlatılmakta. Hayalini kurduğu lüks hayatın tam kıyısına gelen genç Clyde Griffiths bir tercih yapmak zorunda olduğunu hissedince kendini büyük bir ikilemin içinde bulur. Ya Roberta ile evlenip yoksul hayatına devam edecek ya da Roberta’dan kurtulup zengin Sondra ile bambaşka, gösterişli bir hayata adımını atacaktır.

Clyde’ın hayatındaki zorlu tercih sürecini ele alan hikâye, klasik roman severlerin mutlaka okuması gereken, etkileyici kitaplardan biri.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI