radyobir
radyobir

İnstagramdan Canlı Yayın Nasıl Yapılır?

2010 yılında kurulan Instagram en popüler fotoğraf paylaşım uygulaması olarak biliniyor. Özellikle Facebook tarafından satın alındıktan sonra popülerliği artan uygulama her geçen gün yenilenen ara yüzü ve özellikleri ile dikkat çekiyor.

18 Ekim 2017 12:43 | Kategori: Yaşam

Arka arkaya gelen güncellemeler ile kullanım oranı ve süresi artan uygulama son olarak yayınladığı canlı yayın özelliği ile büyük beğeni topladı. Instagram canlı yayın özelliği insanların daha çok etkileşim kurmasını sağlarken uygulamada geçirilen sürenin de dikkat çekici bir şekilde artmasını sağlıyor. Instagram canlı yayın özelliğinden önce gelen hikaye paylaşma özelliği sayesinde Snapchat uygulaması ile büyük bir rekabete giren Instagram, bu rekabetten başarı ile çıktı. Instagram’a gelen hikayeler özelliği sonrasında bu özelliğin bir eklentisi olarak gelen canlı yayın uygulaması da Twitter’ın canlı yayın uygulaması Periscope’un tahtına göz dikti. Ağustos ayı itibariyle günlük 100 milyon kullanıcı tarafından canlı yayın yapıldığı göz önünde bulundurulduğu zaman Instagram bu rekabetten de başarılı ile çıkmış oldu. Peki bu kadar popüler bir uygulamada canlı yayın yapmak için nelere ihtiyacınız olduğunu biliyor musunuz?

 

Instagram Canlı Yayını Yapmak İçin Gerekenler

 

Instagram canlı yayın özelliğini kullanmak için Instagram uygulaması olan bir akıllı cihaza ve internet bağlantısına ihtiyacınız vardır. Bu gereksinimleri sağladıktan sonra istediğiniz gibi canlı yayın yapabilirsiniz. Instagram canlı yayın özelliğini kolayca aktif hale getirebilirsiniz. Instagram uygulama ayarlarından kamera erişimine izin verdikten sonra uygulamayı açın. Uygulama içerisindeyken ekranı sağa kaydırın. Karşınıza gelen ekranda canlı, boomerang, tersten ve eller serbest seçenekleri arasında canlı seçeceğini seçin. Karşınıza gelen ekranda canlı yayını başlat seçeceğine dokunduğunuz zaman canlı yayına başlayabilirsiniz. Yayın yaparken takipçilerinizle etkileşime geçmeniz mümkündür. Canlı yayında yorum yapabilir, yorum yapma özelliğini kapatabilirsiniz. Instagram canlı yayınları bir saat sürebilir. Takipçileriniz canlı yayına başladığınız zaman bildirim alırlar. Ayrıca canlı yayınınız uygulamanın üst kısmında yer alan hikayeler bölümünün başındaöne çıkarılır.

 

Instagram Canlı Yayını Neden Tercih Ediliyor?

 

Instagram canlı yayın özelliği en büyük rakibi Periscope uygulaması ile temel farklılıklar içerir. Instagram canlı yayınları kısa süreli olarak yapılır. Uzun saatler süren canlı yayınlar Instagram’da şu an mümkün değil. Ayrıca Instagram’da yapılan canlı yayınlar bittikten sonra silinir. Instagram yayınları gelen bir güncelleme ile kaydedilebiliyor. Ancak bu yayınları telefonunuzun hafızasında video olarak görüntüleyebiliyorsunuz. Yayınınızı kaydetseniz bile izleyicileriniz kaydınızı tekrar izleme şansı elde etmiş olmaz. Instagram canlı yayınınızı kaydettiğiniz zaman yayın için aldığınız beğeni ve yorumları göremezsiniz.

 

Instagram Canlı Yayın Özelliği Kimlere Hitap Ediyor?

 

Takipçileri ile iletişim kurmak isteyen herkes Instagram canlı yayın özelliğini kullanabilir. Kurumsal sayfalar, e-ticaret siteleri, fenomenler, onaylı hesap sahipleri ya da normal hesap sahipleri Instagram canlı yayın özelliğini istedikleri zaman kullanabilir. Bir reklam ve tanıtım aracı olarak canlı yayın özelliği kullanan markalar hedef kitleleri ile etkili bir iletişim kurabilirler. İçerik siteleri hazırladıkları videolardan kesitler sunarken, medya kuruluşları önemli programlarını; dergi içeriklerini ya da reklamlarını Instagram canlı yayınözelliği üzerinden paylaşabilirler. Yaşam koçları, diyetisyenler, makyaj sanatçıları, fitness eğitmenleri, fenomenler ve ünlüler bu özelliği etkin bir şekilde kullanmaktadır. Takipçilerine tavsiyeler vermek, hayatları ile ilgili merak edilenleri paylaşmak, sorulara cevap vermek için canlı yayınözelliğini kullanan insanlar bu sayede başarılı bir etkileşim ortamı yaratırlar. İnsanlarla iletişim kurmak, kitlesini genişletmek ve sadık bir kitleye sahip olmak isteyenler Instagram canlı yayın özelliğinden rahatça faydalanabilirler.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI