radyobir
radyobir

Internet'te sörf hızlanacak

İnternet taramalarını hızlandırması beklenen yeni bir protokol onaylandı. Her internet adresinin başına gelen HTTP'nin 2'nci sürümüne geçiş gerçekleştiğinde internette sörf daha hızlı hale gelecek.

20 Şubat 2015 10:10 | Kategori: Bilim ve Teknoloji

HTTP/2'ye geçiş gerçekleştiğinde son 15 yıldır gerçekleşen ilk büyük güncelleme de hayata geçmiş olacak.

IESG kısa adlı İnternet Mühendisliği Yönetim Grubu'nun üst düzey üyelerinden biri olan Mark Nottingham Çarşamba günü yazdığı blogda protokolün kabul edildiğini bildirdi.

Nottingham yeni standardın uygulanmadan önce edit edileceğini ekledi.

Geliştiricileri, sayfaların daha hızlı yüklenmesini sağlayacak ve şifrelemeyi artıracak olan yeni standardın ileriye doğru büyük bir adım olacağına inanıyor.

Uyumlu

Nottingham geçen yıl Ocak ayında yazdığı başka bir blogda, HTTP/2'nin olası yararlarını açıklamıştı.

Protokolü yeniden icat etmeye çalışmak yerine, eskisi ile uyumlu yeni bir uygulama yaratmak istediklerini söyleyen Nottingham'a göre yeni sürüm, internetin şifreleme teknolojilerini kullanmayı daha kolay hale getirerek.

Hiper-metin aktarım protokolü - HTTP - tarayıcıların sayfaları işlemek için sunucularıyla iletişim kurmasına aracılık ediyor.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI