radyobir
radyobir

İnternette yasa dışı timsah satışı

Dünyada belgesellere konu olan, vahşi sürüngenler sıralamasında zirvede bulunan timsahların, Türkiye'de internet ortamında satışa çıkarıldığı ortaya çıktı. Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü yetkilileri, timsahların satışının tespiti halinde, hayvan başına 6.306 lira ceza uyguladıklarını bildirdi.

05 Temmuz 2018 04:30 | Güncelleme :05 Temmuz 2018 11:40 | Kategori: Yaşam

Türkiye'ye yasadışı yollarla getirilen timsahlar, yasak olmasına rağmen internet sitelerinde satışa çıkartılıyor. 'Nil', 'Cayman', cinsi timsahlar, 1.250 lira ile 6.500 lira arasında değişen fiyatlarla satılıyor.

Muğla Hayvan Dostları Derneği Başkanı Türkan Dağdelen, "Hayvanları satışa çıkartan siteleri incelediğimde şaşkınlık yaşıyorum. Pitbull ve pitonlardan sonra şimdi de timsah satışı ortaya çıktı. Yetkililerin bu kendini bilmezlere 'dur' demesi gerekiyor. 6 bin değil, 600 bin lira ceza kesilmesi gerekiyor. Yetkilileri göreve davet ediyorum" dedi.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü yetkilileri, timsahların satışının tespiti halinde, hayvan başına 6.306 lira ceza uyguladıklarını söyledi.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI