radyobir
radyobir

İNTİHAR SALDIRISI

Irak'ın Selahaddin kentinin Polis Müdürü Hamad Namis, Tikrit'te düzenlenen bombalı intihar saldırısında ağır yaralandı.

20 Ekim 2014 09:29 | Kategori: Ortadoğu

IŞİD’in Diyala’nın Hemrin bölgesi Keskin Nişancı Birliği’nin Komutanı Ebu Selam Musa El Musuli ve iki yardımcısının da peşmerge tarafından öldürüldüğü açıklandı.
Irak’ın Selahaddin Vilayeti Polis Müdürü Hamad Namis’in konvoyuna yönelik bir bombalı intihar saldırısı düzenlendi. Bugün sabah saatlerinde Tikrit’te meydana gelen olayda, bomba yüklü bir aracın konvoyun şehir merkezinden geçişi sırasında patladığı öğrenildi. Saldırıda Polis Müdürü Hamad Namis’in ağır yaralandığı, şii Bedir Tugayları Komutan yardımcısı Ebu Hasan Esedi’nin hayatını kaybettiği belirtildi. Meydana gelen saldırıda 6 Irak askeri hayatını kaybederken, 10 askerin ise yaralandığı ifade edildi.

IŞİD’İN KESKİN NİŞANCI BİRLİĞİ KOMUTANI ÖLDÜRÜLDÜ

Bu arada peşmerge güçlerinin Irak’ın Diyala cephesinde başlattığı operasyon da devam ediyor. Yetkililerden alınan bilgilere göre Diyala iline bağlı Sadiye İlçesi'ne 10 kilometre uzaklıkta bulunan Akbaşi kasabasında peşmerge güçleri ve IŞİD mensupları arasında çatışma yaşandı. Güvenlik kaynakları, çatışmada IŞİD’in Hemrin dağı bölgesi Keskin Nişancı Birliği Komutanı Ebu Selam Musa El Musuli ve iki yardımcısının öldürüldüğünü belirtti.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI