radyobir
radyobir

Irak Başbakanı istifasını açıkladı

Irak'ta haftalardır süren ve en az 400 kişinin yaşamını yitirdiği hükümet karşıtı protestolar, Başbakan Adil Abdulmehdi'nin istifasını getirdi. Şiiler'in dini lideri Ayetullah Ali Sistani'nin milletvekillerine hükümete verdikleri desteği gözden geçirmeleri tavsiyesi sonrası Irak Başbakanı istifa edeceğini açıkladı.

30 Kasım 2019 07:29 | Kategori: Dünya

Milletvekillerinin yeni bir hükümet seçebilmesi için istifasını meclise sunacağını açıklayan Abdulmehdi, "Sistani’nin çağrısına karşılık, mümkün olduğu kadar süratle ve kolayca gerçekleşmesi için görevdeki hükümetin liderliğinden istifamın kabul edilmesi talebini meclise sunacağım" dedi.

Yazılı açıklamasında Abdulmehdi istifasını ne zaman sunacağını belirtmedi. Irak Meclisi'nin Pazar günü olağanüstü toplanarak krizi ele alması bekleniyor.

Bağdat'ta sevinç gösterileri

Abdulmehdi'nin istifasının duyulmasının ardından başkent Bağdat'ta protestoların merkezi Tahrir Meydanı'nda kutlamalar başladı.

17 Ekim'den bu yana meydanda kamp kuran hükümet karşıtı göstericiler sevinçlerini şarkı söyleyerek ve dans ederek gösterdi.

Abdulmehdi'nin haftalar önce istifa etmesi gerektiğini söyleyen bazı göstericiler, protestoların burada bitmeyeceğini, talepleri karşılanana kadar mücadelelerine devam edeceklerini söyledi.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI