Irak ve Fransa arasında stratejik ortaklık anlaşması
Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Irak Başbakanı Muhammed Şiya Sudani arasında yapılan görüşme neticesinde Irak ile Fransa arasında stratejik ortaklık anlaşmasının imzalandığını duyuruldu.
Irak Başbakanı Muhammed Şiya Sudani sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda, Irak ve Fransa’da arasında stratejik ortaklık anlaşmasının imzalandığını açıkladı.
Söz konusu anlaşmanın her iki ülke arasındaki işbirliği ufuklarını çeşitli alanlarda genişletecek yol haritası belirleyeceğini aktaran Sudani, "Irak'ın hükümet programında çizdiğimiz ve planladığımız gibi ekonomik reform ve sürdürülebilir kalkınmayı gerçekleştirmesini garanti eden ciddi ortaklıklar için arkadaşlarla çalışmaya devam edeceğiz" dedi.
Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
İlgili Haberler
- ABD-Rusya arasında havada gerginlik
- Fransa'da emeklilik yasası kabul edildi, gösteriler patladı
- Irak Savaşı'nın 20'nci yılı: İşgalin kilit isimleri bugün nerede?
- Irak ve İran sınır güvenliği için anlaşma imzaladı
- Kosova ve Sırbistan arasında anlaşmaya varıldı
- Fransa'da tehdit alan parlamenterlerin güvenliği artırılacak
- ABD-İran tutuklu anlaşması yalanlandı
- Fransa'da şehrin göbeğinde askeri tatbikat
- Fransa'da tartışmalı emeklilik reformu senatodan geçti
- Hükümet ile ELN arasındaki görüşmeler Küba'da yapılacak