radyobir
radyobir

İran: "Araplarla savunma anlaşması gerilimi artırır"

İran Dışişleri Bakanlığı, ABD ve İsrail'in İran'ın insansız hava araçları ve füzeleri tehdidine karşı Arap ülkeleriyle ortak bir savunma anlaşması yapma planlarının yalnızca bölgesel gerilimi arttıracağını açıkladı.

10 Temmuz 2022 07:26 | Güncelleme :10 Temmuz 2022 09:40 | Kategori: Ortadoğu

Devlet medyasına göre Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Sözcüsü Naser Kanani, "Yabancıların bölgeye girişi güvenlik ve istikrar yaratmayacak; tersine, gerilimin ve bölgesel çatlağın ana nedeni budur" dedi.

Plana aşina olan kaynaklar, ABD ve İsrail'in, Arap devletleriyle İran'ın insansız hava aracı ve Orta Doğu'daki füze saldırılarıyla mücadele etmek için hava savunma sistemlerini birbirine bağlayacak bir güvenlik ittifakı için zemin hazırlamaya çalıştıklarını söyledi.

ABD Başkanı Joe Biden'ın önümüzdeki hafta İsrail'de başlayacak olan Ortadoğu gezisi öncesinde konuşan Beyaz Saray sözcüsü John Kirby Perşembe günü yaptığı açıklamada, ABD'li yetkililerin bölgesel liderlerle İran’dan gelecek bir tehdit karşısında hava savunma yeteneklerini biraraya getirmenin yollarını ele aldıklarını söyledi.

Ancak Kanani, "Amerika, bu tür sorunları yalnızca İran düşmanlığı ve bölge ülkeleri arasında bölünme sağlamak amacıyla gündeme getiriyor" dedi. 

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI