radyobir
radyobir

İran'da askeri tören sırasında saldırı

İran'ın Ahvaz kentinde askeri geçit töreni sırasında gerçekleştirilen terör saldırısında en az 24 kişinin hayatını kaybettiği, 53 kişinin ise yaralandığı bildirildi. Ölenler arasında 1 kişinin de muhabir olduğu kaydedildi.

22 Eylül 2018 09:19 | Güncelleme :22 Eylül 2018 13:06 | Kategori: Dünya

İran’ın Ahvaz kentinde askeri geçit töreni esnasında gerçekleştirilen terör saldırısında en az 24 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı.



Terör saldırısında hayatını kaybedenlerin Devrim Muhafızlarından olduğu ifade edildi.



Huzistan Valiliği tarafından yapılan açıklamaya göre hayatını kaybedenlerin arasında bir muhabir de yer alıyor. 



Güvenlik güçleri ve teröristler arasında çıkan çatışmalarda 2 teröristin öldürüldüğü diğer 2 teröristin de güvenlik güçleri tarafından takip edildiği açıklandı. 



Saldırı esnasında törende olan İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ise, alandan apar topar götürüldü.



Saldırıyı el-Ahvaziye terör örgütü üstlendi 

İran’ın Ahvaz kentinde askeri geçit töreni sırasında gerçekleşen terör saldırısını el-Ahvaziye adlı terör örgütü üstlendi. 

Ahvaz kentinde düzenlenen askeri geçit töreni sırasında gerçekleşen terör saldırısının sorumluluğu üstlenen el-Ahvaziye örgütüne bağlı gruplar, sosyal ağlarda yayınladıkları bir fotoğrafta "Bugün sabah Ahvaz’ın devrimci mücahitleri cesurca işgalci Vilayeti Fakih rejiminin askerlerine saldırdı ve Tahran’ın işgalci rejiminin birçok komutanı ve yetkililerine ateş açtı" ifadelerini kullandı. 

Öte yandan İran Devrim Muhafızları sözcüsü Ramazan Şerif de yapmış olduğu bir açıklamada saldırının el-Ahvaziye terör örgütü tarafından gerçekleştirildiğini grubun Suudi Arabistan’dan beslendiğini belirtmişti. 

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI