radyobir
radyobir

İran'da deprem!.. 2 ölü, 58 yaralı!..

İran'ın batısındaki Kirmanşah kenti yakınlarında 6.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi.Deprem, Irak'ın başkenti Bağdat'ta da hissedildi.

26 Ağustos 2018 08:50 | Kategori: Dünya

Yerin 9 kilometre altında meydana gelen ve başkent Bağdat'tan da hissedilen depremde ilk belirlemelere göre en az 2 kişinin yaşamını yitirdiği, 58 kişinin ise yaralandığı bildirildi.



IRNA haber ajansına göre, konuya ilişkin açıklama yapan Kirmanşah bölge yönetimi, depremde en az 2 kişinin yaşamını yitirdiğini 58 kişinin de yaralandığını açıkladı.



​Depremin merkez üssünün Kirmanşah bölgesinde bulunan Tazeabad ve Cevanrud şehirleri arasındaki bir nokta olduğu belirtildi. Her iki şehir de İran-Irak sınırına yakın bir konumda bulunuyor.



​İran'ın Acil Durum ve Doğal Afet Yönetimi, Press TV'ye yaptıkları açıklamada bölgeye 5 kurtarma ekibinin gönderildiğini kaydetti.



İran-Irak sınırında Kasım 2017'de gerçekleşen 7.3 büyüklüğündeki depremde 400'den fazla kişi yaşamını yitirmişti.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI