radyobir
radyobir

İran'da market ve pazarlar açıldı

Ortadoğu'nun salgından en çok etkilenen ülkesi İran, Pazartesi günü şehirler arası seyahat yasağını kaldırdı ve alışveriş merkezleriyle pazarlar gibi hükümetin 'düşük risk grubu' olarak değerlendirdiği iş yerlerini açtı. Sağlık yetkilileriyse yeni bir dalganın gelebileceği uyarısında bulundu

21 Nisan 2020 12:17 | Kategori: Dünya

Yetkililer, Corona virüsü önlemlerinin ABD tarafından uygulanan yaptırımlar nedeniyle zor durumdaki ekonomiyi daha da çıkmaza sokmasından endişe ediyor.

Ekonomi ve kamu sağlığını korumak arasındaki dengeyi sağlamaya çalışan İran, diğer ülkelerde yapıldığı gibi şehirlere giriş çıkışları tamamen kapatmaktan kaçınıyor. Ancak okullar ve üniversiteler kapalı kalmaya devam ediyor. Ülkede kültürel faaliyetlerle dini etkinlikler ve spor faaliyetleri de askıya alındı.

Hükümet son olarak şehirler arası seyahat yasağını kaldırdı ve Corona virüsü salgınında ‘orta risk’ grubu olarak değerlendirilen iş yerlerinde iş başı yapılması için yeşil ışık yaktı. Bunlar arasında marketler ve pazarlar da var.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI