radyobir
radyobir

İran'dan saldırıya tepki!..

İran, ABD'nin Suriyedeki Şayrat Hava Üssü'ne düzenlediği füze saldırısını şiddetle kınayarak, saldırının uluslararası hukuka aykırı tehlikeli bir hareket olduğunu belirtti.İran Dışişleri Bakanlığı yazılı açıklama yaprak, İran, Amerikan savaş gemilerinden Suriyedeki Şayrat Hava Üssü'ne yapılan saldırıyı ve her türlü tek taraflı askeri eylemi şiddetle kınıyor ifadelerine yer verdi.

07 Nisan 2017 06:42 | Güncelleme :07 Nisan 2017 10:20 | Kategori: Dünya

Başkan Trump'ın talimatının ardından Doğu Akdeniz’de konuşlu USS Porter ve USS Ross destroyerlerinden ateşlenen 59 Toma Hawk füzesi, Suriye'nin Şayrat Hava Üssü'nü vurdu.

İsrail ve Suudi Arabistan, Avustralya'nın ardından ABD'nin Suriye'yi füzelerle vurmasına İngiltere'den de destek geldi. Fransa "ABD saldırı ile ilgili bizi bilgilendirdi" şeklinde açıklama yaptı. İran ise Suriye'deki hava üslerinin vurulmasını kınadı.

İran Dışişleri Bakanlığı'na ait internet sitesinde, İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi'nin, "ABD'nin Suriye'deki kimyasal saldırıyı gerekçe göstererek Şayrat Hava Üssü'ne saldırmasını şiddetle kınıyoruz" ifadelerine yer verildi.

Kasımi açıklamasında, "bu gibi tek taraflı adımların" Suriye ve bölgedeki sorunları daha karmaşık hale getireceğini savundu. 

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI