radyobir
radyobir

İran'dan Trump'a tutuklama kararı

İran aralarında ABD Başkanı Donald Trump'ın da bulunduğu 36 kişi hakkında İran Devrim Muhafızlar Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'yi öldürdükleri suçlamasıyla tutuklama kararı aldı.

29 Haziran 2020 12:07 | Kategori: Dünya

İran Devrim Muhafızları'nın ülke dışındaki güçlerinin bağlı olduğu Kudüs Gücü'nün komutanı ve İran'ın Orta Doğu'daki artan askeri gücünün önemli temsilcilerinden olan Kasım Süleymani 3 Ocak'ta ABD tarafından Bağdat Havalimanı'na düzenlenen hava saldırısında öldürülmüştü.

Tahran savcısı Ali Alqasimehr Fars haber ajansına yaptığı açıklamada İran'ın Trump'ın tutuklanması için İnterpol'den yardım istediğini ifade etti.

Alqasimehr kararın cinayet ve terörizm suçlamaları ile alındığını söylerken, Trump ve İran'ın Süleymani'nin öldürülmesinde yer aldığını iddia ettiği kişiler hakkında İnterpol'ün kırmızı bülten çıkarmasını istediğini ifade etti.

Savcı bu kişilerin ABD ordu ve sivil yetkilierli olduğunu söylerken daha fazla detay vermedi.

Savrı ayrıca İran'ın bu olayın peşini Trump'ın görev süresi bittikten sonra da bırakmayacağını söyledi.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI