radyobir
radyobir

İran IŞİD'i füzeyle vurdu!..

İran Devrim Muhafızları'nın, Tahran'da 7 Haziran'da 18 kişinin öldüğü IŞİD saldırılarına karşılık Suriye'nin Deyr ez Zor kentindeki IŞİD karargahlarını vurduğu duyuruldu.

19 Haziran 2017 06:45 | Kategori: Terör

İran’ın Kermanşah ve Kürdistan eyaletlerinden fırlattığı orta menzilli füzelerle gerçekleştirdiği saldırıda çok sayıda teröristin öldürüldüğü, ekipmanlarının ve silahlarının yok edildiği iddia edildi.

İran Devrim Muhafızları,  saldırıya ilişkin ‘’Tahran saldırılarına cevap olarak vurduk’’ açıklamasında bulundu. İran Devrim Muhafızları güçleri, Suriye’de cephede Esad güçleriyle birlikte savaşıyor.

Ancak İran, Suriye’de füze saldırısında bulunmamıştı.  İran’ın, 1980-1988 yılları arasındaki İran- Irak Savaşı’nın ardından 30 yıl sonra ilk kez kendi toprakları dışında füze saldırısı gerçekleştirdiği belirtildi.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI