radyobir
radyobir

İran'dan, Sudan'daki taraflara ateşkes çağrısı

İran, Sudan'da ordu ile Hızlı Destek Kuvvetleri (HDK) arasında başlayan çatışmalara son verilmesi ve anlaşmazlıkların diyalogla çözülmesi çağrısında bulundu.

16 Nisan 2023 08:04 | Kategori: Ortadoğu

Dışişleri Bakanlığının resmi sitesinde yayımlanan açıklamaya göre, Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani, Sudan’da yaşanan son gelişmelere dikkati çekerek İran'ın "Müslüman ve kardeş ülke Sudan'da yaşananlardan kaygı duyduğunu" belirtti.

Yaşanan krizin tek çözümünün Sudanlıların "kendi aralarında müzakerelerde bulunarak ulusal bir girişim üzerine iç mutabakata varması" olduğunu söyleyen Kenani, şunları kaydetti:

"Mübarek ramazan ayının son günlerinde Sudanlı kardeşlerimizin iç çekişmelere son vermesini ve mevcut endişe verici durumu diyalog ve barışla aşmasını umut ediyoruz.”

Sudan'ın başkenti Hartum ve çeşitli şehirlerinde, 15 Nisan sabahı ordu ile milis güç HDK mensupları arasında silahlı çatışmalar başlamıştı.

Ordu ile HDK arasında son birkaç aydır yaşanan "sözlü atışma", iki güç arasında sıcak çatışmaya dönüşmüştü.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI