radyobir
radyobir

İranlı hackerların marifetine bak!..

İnternet üzerindeki siber casusluk faaliyetleri alanında faaliyet gösteren ISight Partners isimli şirket tarafından yapılan açıklamada, İranlı bilgisayar korsanlarının sahte Facebook hesapları ve sahte bir haber sitesi kullanmak suteriyle 3 yıl boyunca ABD ve İsrail'e karşı siber casusluk yaptıkları belirtildi.

30 Mayıs 2014 14:41 | Kategori: Dünya

Casusluk faaliyetini yürüten hackerların kurbanları arasında Amerikalı bir amiral ve ABD Kongresi üyelerinin yanı sıra, İngiltere, Suriye, Suudi Arabistan, Irak ve Afganistan gibi ülkelerde görev yapan askeri personeller de bulunuyor.

İranlı bilgisayar korsanları, söz konusu casusluk faaliyetleri kapsamında kurdukları sahte haber ajansı NewsOnAir.org isimli kuruluşta sözüm ona çalışan 6 sahte kişinin yanı sıra, savunma sanayi alanında çalışan 8 sahte tedarikçiye ait sahte Facebook profillerini kullandı. Ayrıca, İranlı korsanların kullandığı sahte hesaplardan bir tanesi, Reuters Ajansı’nda görev yapan ünlü bir gazetecinin adına açıldı.

Korsanlar, hedef aldıkları kişilerin güvenini kazanabilmek için öncelikle bu şahısların birlikte öğrenim gördüğü sınıf arkadaşları ve aile üyeleri ile arkadaşlığa başladı. Birkaç yüz kişinin hedef alındığı casusluk faaliyet kapsamında korsanlar, sahte hesaplar aracılığı ile 2 binden faza kişi ile arkadaş oldu.

Facebook tarafından yapılan açıklamada, söz konusu casusluk olayının ortaya çıkmasını ardından NewsOnAir.org’la alakalı tüm sahte hesapların silindiği ifade edildi.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI