radyobir
radyobir

İranlı komutan Suriye'de öldürüldü

İran medyası, ülkenin Ortadoğu politikasına yön veren General Süleymani'nin yardımcısı Samadi'nin IŞİD'in Suriye'deki son kalesinde çıkan çatışmada öldürüldüğünü bildiriyor. Kasım Süleymani, son olarak Irak-İran sınırında görüntülenmişti.

19 Kasım 2017 12:02 | Güncelleme :19 Kasım 2017 16:37 | Kategori: Dünya

İran'ın Ortadoğu'daki operasyonlarının başındaki isim olan Kudüs Kuvvetleri Komutanı Kasım Süleymani'nin yardımcısı öldürüldü.

Yerel medya, Süleymani'nin yardımcısı Hayrullah Samadi'nin terör örgütü IŞİD'in Suriye'deki son kalesi Ebu Kemal ilçesindeki çatışmalarda öldürüldüğüni bildiriyor.

Deyr ez Zor'u kısa süre önce IŞİD'den temizleyen Suriye ordu birlikleri, geçtiğimiz günlerde Ebu Kemal'i geri alsa da bir gün içinde teröristler kontra saldırıyla yeniden kontrol sağlamıştı. İlçe halen Suriye askerleri ve Hizbullah'ın kuşatması altında.

Medyada yer alan haberlere göre, Samadi havan topu patlaması sonucu ağır yaralandı ve sahra hastanesine taşınırken öldü.

Suriye'deki iç savaşta Şam rejiminin en önemli müttefikleri arasında yer alan İran, hem ülkeye gönderdiği askerleri hem de Lübnan Hizbullah'ıyla çatışmalarda yer aldı.

Resmi olmayan rakamlara göre İran Suriye'deki çatışmalarda 2 bin 400 askerini kaybetti.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI