radyobir
radyobir

İri göğüslerden kurtuldu

İki haftadır devam Roland Garros Fransa Açık Tenis Turnuvası'nda kadınlarda final günü geldi çattı.

07 Haziran 2014 15:10 | Kategori:

Rus raket Maria Sharapova ile finalde karşılaşacak olan Romanyalı tensiçi Simona Halep'in ilginç bir öyküsü var. Özelikle bu sezon gösterdiği performans ile dikkatleri üzerine çeken ve dünya kadın tenisçiler sıralamasında 4. basamağa kadar yükselen Simona Halep'in bu başarısının altında gerçekleştirdiği bir operasyon yatıyor.

GENÇLERDE MUHTEŞEM KARİYER

Kariyerinin başında gençler kategorisinde fırtınalar estiren 2008 yılında gençlerde şampiyonluklar elde eden Romanyalı raket, ilerleyen yıllarda göğüslerinin büyük oluşu ve bu durumun oyununa etkisi ile bir türlü kendisinden beklenen sıçramayı gerçekleştirememişti. Hatta Halep, yaptığı açıklamalarda bunu dile getirmekten de çekinmiyordu. Açıklamasında, "Ağırlık benim için sorundu. Hızlı hareket etmemi engelleyen göğüslerim, oyunlarda rahatsız olmama yol açıyordu. Günlük yaşantımda da onları sevdiğimi söyleyemem. Eğer sporcu olmasaydım da kesinlikle ameliyat olurdum" şeklinde demişti.

AMELİYATTA ÖNCE 81. SIRADAYDI, ŞİMDİ 4.

Ve o ameliyatı olduğu 2010 yılında dünya dünya 81.'si olan Halep, ameliyat sonrası 2011 yılını 53., 2012 yılını 47. ve 2013 yılını da 11. sırada tamamladı. Romanyalı tenisçi 2006 yılında başladığı kariyerindeki en yüksek nokta olan dünya dört numarasına ise 2014 yılı mayıs ayında  yükselmeyi başardı.
İşte o ameliyat o önemli mevyesini verdi ve  Halep yaklaşık bir yıldır gözle görülen yükselişini tenis sporunda en önemli turnuvaların başında gelen Roland Garros'ta finale çıkarak taçlandırdı. Sharapova -Halep finali bugün saat 16.00'da Philipe Chatrier kortunda oynanacak.

SHARAPOVA İLE MADRİD RÖVANŞI

23 yaşındaki tenisçinin bugün finaldeki rakibi olan Maria Sharapova ile WTA Madrid tenis turnuvası finalinde de karşılaşmış ve o maçı 2-1'lik sonuçla kaybetmişti.



Böyleydi



Böyle oldu

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI