radyobir
radyobir

IŞİD denetimindeki Deyrizor düştü!..

Suriye devlet medyası, Suriye ordusunun Deyrizor kentini terör örgütü IŞİD'ın elinden aldığını duyurdu. Öte yandan, Irak ordusu, terör örgütü IŞİD'ın ülkedeki son kalesi' olarak bilinen El Kaim'i IŞİD'ın elinden aldığını açıkladı.

03 Kasım 2017 08:13 | Güncelleme :03 Kasım 2017 11:30 | Kategori: Dünya

Rusya'nın uzun menzilli olanlar da dahil olmak üzere bombardıman uçakları günlerdir IŞİD'in Deyr ez Zor'da elinde tuttuğu son noktalara hava operasyonu düzenliyordu.

Rusya'nın hava desteğiyle birlikte haftalardır Deyr ez Zor'a ilerleyen Suriye ordusu, IŞİD'in burada yıllardır süren kuşatmasını eylül başında kırmıştı. Kuşatma kırılana kadar ordu güçleri ve on binlerce sivil, 2 yıldan uzun bir süredir kentte IŞİD kuşatması altında yaşıyordu.

Fırat Nehri'nin batısında yer alan Deyr ez Zor, Suriye'nin doğusundaki en büyük ve en önemli şehir. Zira burası Suriye'deki petrol üretiminin merkezi sayılıyor.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI