radyobir
radyobir

IŞİD'e kimler bomba malzemesi sattı?..

İsviçre'de yayın yapan "Le Matin" gazetesinin iddiasına göre "20 ülkeden 50 büyük firma IŞID'a bomba yapması için çeşitli malzemeler sattı.

26 Şubat 2016 11:55 | Kategori: Terör

İsviçre'de yayın yapan "Le Matin" gazetesinin haberine göre Avrupa Birliği hesabına Çatışma ve Silahlanma Araştırma ismi altında çalışan (SYR) gurubunun raporuna göre 20 ülkeden 50 büyükfirmanın IŞID'a bomba yapması için çeşitli malzemeler sattığını iddia etti.

Bu ülkelerin başında Türkiye ilk sırayı alırken bu ülkeden 13 büyük firmanın bulunduğunu bu firmaların bomba yapımında Kullanılan malzemeleri IŞİD'e sattığını ikinci sırada da Hindistan olduğunu ve bu ülkenin de bomba Yapımında kullanılan ateşleme mekanizması ile yine bomba yapımında kullanılan kabloları sattığı İddiada yer alıyor.

Öte yandan İsviçre'nin Cenevre şehrinde bulunan Plan-les-Quates  kartiyesinde Bulunan "Eroelectrnique est montionnie" firmasının da  bomba yapımında kullanılan elektronik Parçaları sattığı belirtiliyor. Ayrıca Fransa, İtalya ve bazı Asya ülkelerin de bulunan firmalarında  Buna benzer malzemeleri IŞID'a sattığı hazırlanan raporda belirtildi.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI