radyobir
radyobir

IŞİD, El Kaide'nin eski militanlarını topluyor

İngiliz Times gazetesi, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütünün El Kaide militanlarını saflarına katmak için girişim başlattığını yazdı. Gazetenin iç sayfalarındaki haberin başlığı ise "IŞİD, Afganistan'da El Kaide'den adam topluyor".

09 Eylül 2014 09:36 | Kategori: Terör

Times muhabirleri, IŞİD'in destekçilerinin Pakistan'ın Peşaver kenti ve çevresinde, ilk sayfasının üzerinde "Zafer" yazan 12 sayfalık bir broşürü dağıttıklarını yazmış.Haber, gazetenin İslamabad'daki muhabiri Digby Lidstone ile Washington'daki muhabiri David Taylor'ın imzasını taşıyor.
Haberde, AK-47 model bir kalaşnikof silahla süslenmiş broşürlerin Peşaver yakınlarında Afganların yaşadığı bir mülteci kampında ve komşu ülke Afganistan'da da dağıtıldığı belirtiliyor.

"IŞİD, Güney Asya'da güçlü intiba bıraktı"

Times'a göre Suriye ve Irak'ta, yayınladığı kafa kesme görüntüleri ve toplu infazları ile etkinliğini artıran IŞİD, Güney Asya'da cihatçı topluluklar arasında güçlü bir intiba bırakmış durumda. El Kaide'nin artık manşetlere çıkamadığını, Pakistan Talibanı'ndan ayrılan Cemaat-ül Ahrar adlı grubun da IŞİD'e desteğini hatırlatmış okurlarına gazete.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI