radyobir
radyobir

IŞİD'in "sözde Bağdat Valisi" öldürüldü

Irak'ta IŞİD'in sözde Bağdat valisi olduğu belirtilen Abdusselam Hamed Hammud'un ülkenin batısındaki Enbar vilayetinde öldürüldüğü bildirildi.

30 Ağustos 2019 09:52 | Kategori: Dünya

Irak'ta hükümeti destekleyen Şii milislerden oluşan Haşdi Şabi Heyeti yaptığı açıklamada, kendilerine bağlı güçler tarafından IŞİD'in sözde Bağdat valisi Abdusselam Hamed Hammud'un öldürüldüğünü duyurdu. 

Hammud'un kendisini patlatma girişimi öncesinde yardımcısı ve 6 kişiden oluşan korumalarının ele geçirildiği kaydedilen açıklamada, yapılan inceleme ve sorgulanmaların ardından elde edilen bilgiye göre ölenler arasında IŞİD'in sözde Bağdat valisi Hammud'un bulunduğunun tespit edildiği belirtildi. 

Cesetlerin Irak ordusuna bağlı Ortak Operasyonlar Komutanlığına gönderildiği ancak Hammud'a ilişkin henüz resmi bir açıklamanın yapılmadığı ifade edildi.

Açıklamada, ülkenin batısındaki Enbar vilayetinde Haşdi Şabi'ye bağlı güçler tarafından düzenlenen bir güvenlik operasyonu sırasında 'Ebu Nur' lakaplı Hammud'un kendini infilak ettirdiği bilgisi verildi. 

Her ne kadar Aralık 2017'de ülkenin IŞİD teröründen kurtarıldığı açıklaması yapılmış olsa da, Iraklı yetkililere göre, doğudaki Diyala ve kuzeydeki Selahaddin ve Kerkük vilayetleri arasında abluka altındaki örgüt elemanları ferdi olarak bazı silahlı saldırılarda bulunmaya devam ediyor. 

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI