radyobir
radyobir

IŞİD'in sözde tarım bakanı tarlada yakalandı!..

Kayseri merkezli iki ilde terör örgütü IŞİD'e yönelik operasyonda, aralarında örgütün en etkili isimlerinden biri olarak kabul edilen sözde "tarım bakanı" Tarık A'nın da bulunduğu 10 şüpheli yakalandı.

12 Ocak 2018 12:34 | Kategori: Terör

Jandarma ekiplerince, IŞİD'ın, örgüte eleman kazandırmasını önlemeye yönelik soruşturma kapsamında, Kayseri'nin Develi ilçesi ve Gaziantep'te belirlenen adreslere operasyon düzenlendi.  Develi'de, tarım işçilerini örgüte kazandırmaya çalıştığı öne sürülen örgütün sözde "tarım bakanı" Tarık A'nın da aralarında olduğu 9 zanlı, Gaziantep'te de bir şüpheli gözaltına alındı.  Şüphelilerin jandarmadaki işlemleri sürüyor. 

Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, gazetecilere yaptığı açıklamada, IŞİD'ın sözde tarım bakanının gözaltında olduğunu söyledi.  Vali Kamçı, şunları kaydetti: 

"Adamların, tarım işleriyle uğraşan sözde bakanı. Bizim buraya geliyor ve çiftçilikle uğraşıyor. Hücresel evlerin Kayseri'de olduğunu düşünmüyoruz. Her an her şeyin olabileceği düşüncesindeyiz. Burada IŞİD'lileri yakalıyoruz. Buraya gezmeye ya da tatil yapmaya gelmiyorlar. Bir art niyetle geliyorlardır. İki, üç gün öncesinde yine emniyetimiz, aldığımız güzel bir istihbaratın neticesinde yine önemli kişileri yakaladı. 

Şu anda gözaltındalar, sorgulamaları devam ediyor. Gerekli önlemlerimiz, istihbari çalışmalarımız üst seviyede devam ediyor. Arkadaşlarımız memleketimizin güvenliği için çalışmalarına devam ediyor." 

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI