radyobir
radyobir

IŞİD, İsrail'den özür dilemiş

İsrail'in eski Savunma Bakanı Moşe Yaalon, Suriye'de terör örgütü IŞİD'ın kontrolünde bulunan bölgelerden İsrail'e saldırı olduğunda örgütün kendilerinden özür dilediğini söyledi.

25 Nisan 2017 06:30 | Kategori: Dünya

İsrail'deki "Tikun Olam" isimli internet sitesinin haberine göre,  ülkenin kuzeyindeki Afula kentinde bir etkinlikte konuşan Yaalon, İsrail'in  Suriye ve terör örgütü IŞİD'e yönelik politikalarıyla ilgili açıklamalarda  bulundu.
 
Haberde Yaalon'un, "IŞİD İsrail'den özür diledi" dediği aktarılırken,  bunun "IŞİD ve İsrail için bir utanç kaynağı olacağı için şimdiye kadar kamuoyundan gizlenmiş olabileceği" yorumu yapıldı.
 
Suriye'de İran, Rusya, El Kaide ve IŞİD gibi birçok grubun bulunduğunu  ifade eden eski İsrail Savunma Bakanı, şunları kaydetti:
 
"Bu şartlar altında sorumlu ve çok dengeli bir politika izlemek  zorundasınız. Bu şekilde bir taraftan kendi çıkarlarınızı korurken, diğer  taraftan da olaya müdahil olmaktan kaçınmalısınız. Çünkü İsrail, bir taraf adına  müdahalede bulunursa bu diğer tarafın çıkarlarına hizmet edecektir. Bu sebeple  biz İsrail olarak kırmızı çizgilerimizi ilan ettik. Her kim egemenlik hakkımızı  ihlal ederse bizim gücümüzü anında tüm ağırlığıyla hissedecektir. (Suriye'den  İsrail'e saldırılar) Genellikle Esed rejiminin kontrolündeki bölgelerden geliyor.  Ancak IŞİD'ın bulunduğu noktalardan saldırı yapıldığında IŞİD hemen İsrail'den  özür diledi."
 
İsrail ordu sözcülüğü yetkilileri Yaalon'un  açıklamaları ile ilgili yorum yapmadı.
 
Yaalon daha önce de "İsrail'in Suriye sınırında İran'ın kontrolünde  olan örgütler yerine IŞİD'ın etkin olmasını tercih edeceğini" söylemişti.
 
Moşe Yaalon geçen yıl mayıs ayında Başbakan Binyamin Netanyahu ile  yaşadığı anlaşmazlığın ardından bakanlık ve milletvekilliği görevinden istifa  etmişti.
 
İsrail, Suriye'de iç savaşın başladığı 2011 yılından bu yana Suriye ve  Golan Tepeleri'nden topraklarına roket atıldığını ileri sürerek, zaman zaman  Suriye topraklarında faaliyet gösteren rejim muhalifi örgütlere, İran destekli  Hizbullah güçlerine ve rejime ait askeri noktalara operasyonlar  düzenliyor.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI