radyobir
radyobir

IŞİD mlitanları nereye sığındı?..

Türk askeri ve ÖSO'nun girdiği Cerablus'tan kaçan IŞİD'li teröristlerin nereye saklandığı merak konusu olmuştu. Bu konuyla ilgili dikkat çeken bir gelişme yaşandı.

29 Ağustos 2016 14:24 | Kategori: Terör

Fırat Kalkanı harekatı ve ÖSO’nun taarruzunun ardından Cerablus’u terk eden IŞİD militanlarının ise son 15 günlük dönemde ilçeyi terk ederek yakın noktalardaki köylere gittiği belirlendi.

BAB BÖLGESİNE ULAŞAMAYANLAR...

 Bab bölgesine ulaşamayan IŞİD militanlarının yerleştikleri köylerde deşifre olmamak için sakallarını kesip, kıyafetlerini değiştirerek kendilerini kamufle etmeye çalıştığı ortaya çıktı.

Bulundukları köylerde barınan IŞİD militanlarının deşifre edilmeleri halinde sivilleri canlı kalkan olarak kullanma tehdidinde bulunduğu da saptandı.

ÖSO mensuplarının şu ana kadar ele geçirdiği 13 köyde bu şekilde kamufle olan bazı IŞİD militanlarını tespit ederek etkisiz hale getirdiği de kaydedildi.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI