radyobir
radyobir

IŞİD operasyonunda 17 gözaltı

İstanbul Zeytinburnu'nda 7 farklı adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. IŞİD bağlantısından şüphelenilen 15'i yabancı uyruklu 17 kişi gözaltına alındı.

28 Ocak 2017 08:45 | Kategori: Terör

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul'un Zeytinburnu ilçesinde 24 Ocak Salı günü, 7 farklı adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. IŞİD'e yönelik operasyon kapsamında 15'i yabancı uyruklu toplam 17 kişi gözaltına alındı. Operasyonda dijital ve yazılı örgütsel dokümanlar, tablet bilgisayarlar ve cep telefonları ele geçirildi.

3 adres mescid olarak kullanılıyor

Şüphelilerin emniyette yapılan incelemesinde, Zeytinburnu'nda operasyon yapılan 7 adresin de Kerimullah T. tarafından kullanıldığı belirlendi. Ekipler, adreslerin 3 tanesinin mescit olarak kullanıldığını, Kerimullah T. tarafından buralarda IŞİD'e eleman yetiştirildiği ve bazı kişilerin örgüte yönlendirildiği öne sürüldü.

Gözaltına alınan şüphelilerden Mübarek K.'nin Şanlıurfa Siverek Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 'terör nitelikli kayıp şahıs' olarak arandığı belirlendi.

Sınır dışı

Operasyonlar kapsamında, yabancı uyruklu R.K., A.U., Ö.N., M.C., A.W.M., A.F., S.A., K.K., W.A., K.M., K.T., M.O., N.C., A.K. ve T.S. sınır dışı işlemleri için Zeytinburnu Şehit Bülent Üstün Polis Merkezi Amirliği'ne teslim edildi. Kerimullah T. ve Mübarek K. Vatan Caddesi'nde bulunan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirildi. İki şüphelinin işlemleri burada devam ediyor.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI