radyobir
radyobir

'IŞİD para akışını ters yöne çevirdi'

Rusya Dışişleri Bakanlığı Yeni Tehditler Departmanı Başkan Yardımcısı Dimitriy Feoktistov, IŞİD'in yenilgiye uğradığını hissederek kontrol ettiği topraklardan Avrupa dâhil olmak üzere diğer ülkelere para transferleri yapmaya başladığını açıkladı.

13 Eylül 2017 08:42 | Kategori: Terör

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) bünyesindeki Mali Eylem Görev Gücü’nün (FATF) Roma’da yapılan toplantısında konuşan Feoktistov, militanların kontrol ettiği bölgelerden paraların ilk kez ters yöne hareket etmeye başladığını vurguladı.

Rus diplomat, "Daha önce IŞİD’in kontrol ettiği alanlarda mali kaynaklarını da topladığı söylenebilirken, şimdiyse kaçınılmaz yenilgiyi ve tüm alanları kaybedecekleri hissederek IŞİD’in kaynakları Avrupa ülkeleri dâhil olmak üzere, ters yöne transfer etmeye başladığını görüyoruz. Bu paraların ne için kullanılacağı ortada, IŞİD hücrelerine destek ve terör eylemleri gerçekleştirmek için” ifadelerini kullandı.

Daha önce Rusya'nın Suriye'deki güçlerinin komutanı Aleksandr Lapin, Suriye ordusunun şu ana kadar ülkenin topraklarının yüzde 85'ini IŞİD militanlarından geri aldığını, IŞİD militanları şu anda Suriye topraklarının 27.000 kilometrekare genişliğindeki bir alanını kontrol ettiğini, bu rakamın Suriye topraklarının yüzde 15'ine denk geldiğini açıklamıştı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI