radyobir
radyobir

İsimleri karıştırdı!..

İsrail lideri Benyamin Netanyahu, bir hükümet toplantısında İngiltere Başbakanı'nın ismini Rusya'nın 2007'de ölen lideri ile karıştırıp Londra'da 'Boris Yeltsin'le tanıştığını söyledi.

09 Eylül 2019 08:40 | Kategori: Dünya

İsrail Başbakanı Netanyahu bugünkü hükümet toplantısında, "Londra’da gerçekleştirdiğim oldukça hoş bir ziyaretten dönmüş bulunuyorum. Orada Başbakan Boris Yeltsin ve ABD Savunma Bakanı (Mark Esper) ile bir araya geldim” dedi

Bunun üstüne toplantıya katılanlar Netanyahu’yu düzeltmek için araya girdiler ve İsrail liderine ’herhalde Johnson demek istediğini’ söylediler.

Netanyahu ise yarı şaka yarı ciddi bir tavırla, ‘toplantıya katılanların kendisini dinleyip dinlemediklerini test etmek için kasıtlı olarak hata yaptığını’ söyledi.

​2007’de ölen Boris Yeltsin Rusya’nın ilk devlet başkanıydı ve 1991-1999 yıllarında görev yapmıştı. Yani Netanyahu 1996’da ilk kez başbakan olduğunda Yeltsin de görevdeydi.

​Netanyahu'nun bu yanlışı üzerinde Twitter'da bazı kullanıcılar esprili ve alaycı paylaşımlar yaptı. 

​AZERBAYCAN YERİNE AFGANİSTAN DEMİŞTİ

Bununla beraber, bu Netanyahu’nun isimleri ilk birbirine karıştırışı değil. İsrail lider mart ayındaki bir konuşmasında Azerbaycan’ı ziyaret ettiğini söylemek isterken Afganistan’a gittiğini ifade etmişti.

Aralıkta ise eşi Sara’nın Nikaragua’ya resmi ziyarette olduğunu söylemek istedi, ancak ağzından başka bir Orta Amerika ülkesi olan Guatemala’nın ismi çıktı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI