radyobir
radyobir

İskoç kostümleriyle renkli gece

BCCT'nin bu yıl İskoç kostümleriyle renklenen yıl sonu balosunda, eğitimde fırsat eşitliğine dikkat çekildi.

10 Aralık 2017 09:38 | Kategori: Magazin

Türkiye’de İngiliz Ticaret Odası – BCCT’nin geleneksel yıl sonu balosu, BCCT Yönetim Kurulu Başkanı Chris Gaunt ve eşi Gülten Süzer Gaunt ev sahipliğinde Ritz Carlton İstanbul'da gerçekleşti. Temasını İskoç kültür ve tarihinin önemli bir geleneksel kutlaması olan St. Andrews’dan alan baloya iş, cemiyet, siyaset ve diplomasi çevrelerinden isimler katıldı. BCCT özel konukları arasında yeni yılla birlikte görev süresi tamamlanacak olan Birleşik Krallık Ankara Büyükelçisi Richard Moore ve eşi Maggie Moore da yer aldı. Geleneksel kıyafetler içindeki davetliler, İskoç müziği eşliğinde danslar sergiledi.

Her yıl bir sivil toplum kuruluşuna destek verilen Baloda bu yıl konuk kuruluş, Türkiye’nin her köşesinde eğitimde fırsat eşitliği için çalışan Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) oldu. Gecede eğitim olanaklarının sınırlı olduğu bölgelerdeki çocuklara eğitim desteği veren TEGV’in faaliyetlerine dikkat çekildi. Vakfın her yıl dezavantajlı bölgelerdeki çocukları nitelikli eğitimle tanıştırarak, onlara daha iyi gelecek için imkan sağladığı aktarıldı.



BCCT Başkanı Gaunt Balo’daki açılış konuşmasında, hem iş ağlarını genişletmek hem de sosyal sorumluluk projelerine destek vermek için yeni fırsatlar sunmaya özen gösterdiklerini ifade etti. Gaunt ayrıca, TEGV gibi vakıfların sağladığı olanaklar ve eğitimler sayesinde, ülkenin her köşesinden geleceğin başarılı iş insanları, sanatçıları veya bilim insanlarının çıkabildiğine vurgu yaparak; BCCT olarak, vizyonunu geleceğe adayan bu değerli kurumla ilgili farkındalığı güçlendirmek amacıyla katkıda bulunduklarını söyledi.

TEGV adına konuşan TEGV Yönetim Kurulu Üyesi Oktay Özinci ise çocuklarımızın nitelikli eğitim desteğine kavuşmaları adına verdiği destek için BCCT’ye ve bütün bağışçılara teşekkür etti.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI