radyobir
radyobir

İskoçya polisi 2,5 metrelik dev goril heykelini arıyor

Geçen ay bir botanik bahçesinden çalınan heykel son olarak bir kamyonetin kasasında görüntülendi

10 Nisan 2023 05:19 | Kategori: Avrupa

İskoçya'nın Glasgow kentinde polis bir botanik bahçesinden çalınan goril heykelini arıyor.

10 yıldır bahçenin girişinde duran yaklaşık 2,5 metrelik goril heykeli geçen ay kimliği belirsiz kişilerce çalınmıştı.

Botanik bahçesinin sahibi Andrew Scott, olayın ardından yaptığı açıklamada goril heykelini çalmanın eğlenceli yanını anladığını söylemiş ancak heykelin maddi değerini vurgulayarak olayı ciddiye aldığını belirtmişti.

Gorilla Gary isimli heykel çalınmasının ardından ilk kez geçen perşembe günü bir kamyonetin kasasında görüntülendi.

Warwick yakınlarında çekilen fotoğraflar, botanik bahçesinin sahibi Andrew Scott'a yollandı. Scott, bazı fotoğraflarda aracın plakasının da görüldüğünü belirtirken, olayla ilgili polisle görüştüğünü söyledi.

Polisin, goril heykelini nasıl tanıdığına ilişkin sorular sorduğunu belirten Scott, "İrlanda'da bu heykeli üreten firmanın bilgilerini onlara verdim. Bu heykellerden fazla yok ama Garry'nin birkaç kardeşi olduğunu biliyorum" dedi.

Heykelin, 19 Mart gecesi çalındığı bildirilmiş, güvenlik kamerası görüntülerinde saat 22.30 sıralarında gelen kişilerin önce heykelin bağlantılarını söktüğü, iki saat sonra da gelip heykeli arabayla götürdükleri tespit edilmişti.

İskoçya polisi, heykeli görenlerin veya olayla ilgili bilgi sahibi olanların kendilerine başvurmasını istedi.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI