radyobir
radyobir

İspanya'da 3 Afgan tecavüzden gözaltında

İspanya polisi, Murcia kentinde yılbaşı gecesi Amerikalı kadınlara tecavüz ettikleri şüphesiyle Afganistan uyruklu 3 genci gözaltına aldı.

04 Ocak 2020 08:50 | Kategori: Dünya

İspanya polisi, yaşları 20 ile 25 arası değişen Afganistan uyruklu 3 kişiyi, Murcia kentinde yılbaşı gecesi Amerikalı kadınlara tecavüz ettikleri şüphesiyle gözaltına aldı.

İspanyol haber ajansı Efe’nin Murcia’daki hükümet yetkililerine ve polis kaynaklarına dayandırdığı habere göre yaşları 20 ile 25 arasında değişen şüpheliler, İspanya’da mesleki eğitim görüyordu.

Habere göre şüpheliler, yılbaşı gecesi ABD’den gelen 3 kız kardeş ile bir barda tanıştı. Daha sonra hepsi birlikte kızların konakladığı daireye gitti. Mağdurların ifadelerine göre şüpheliler burada kızlardan ikisini tecavüz etti, birine ise tecavüze kalkıştı. Kadınlardan ikisi, tacizcilere karşı koymaya çalışırken çeşitli yerlerinden sakatlandı.

Olayla ilgili çalışma başlatan polis, barın bulunduğu bölgede tanıklar arıyor ve mobese kameralarındaki kayıtları inceliyor.

Haberde, mağdurlardan bir tanesinin Murcia’da eğitim gördüğü, ABD’nin Ohio eyaletinde yaşayan 2 kız kardeşinin ise onu ziyarete geldikleri ifade edildi.

İspanya'nın ulusal kanalı TVE ise Amerikalıların İspanya’dan ayrılacaklarını, tecavüz davasını ise avukatlarının yürüteceklerini aktardı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI