radyobir
radyobir

İspanya, Paco de Lucia'ya veda etti

Kalp krizi geçirerek hayata veden dünyaca ünlü Flamenko gitaristi Paco de Lucia'nın naaşı, Madrid'deki ulusal oditoryuma konuldu. İspanya Veliaht Prensi Felipe, siyasetçiler, ünlü sanatçılar ve yüzlerce İspanyol, Paco de Lucia'ya veda etti

28 Şubat 2014 19:49 | Güncelleme :02 Mart 2014 02:04 | Kategori: Dünya

Meksika'nın Cancun bölgesinde ailesi ile tatildeyken kalp krizi geçirerek 66 yaşında ölen ünlü Flamenko gitaristi Paco de Lucia'nın naaşı, bu sabah uçakla Madrid'e getirildi.

Ünlü gitar ustasına son kez veda etmek isteyen dostları ve hayranları için sanatçının naaşı, ulusal oditoryuma getirildi. İlk olarak İspanya Veliaht Prensi Felipe, tabutun yanına gelerek dua ettikten sonra sanatçının ailesine ve dostlarına başsağlığı diledi.

İspanyol ve Endülüs bayraklarına sarılı tabuta konulan Paco de Lucia'nın naaşını, aralarında Kültür, Spor, Eğitim Bakanı Jose İgnacio Wert, Madrid Belediye Başkanı Ana Botella'nın da bulunduğu üst düzey siyasetçiler ve Ana Belen, Victor Manuel, Massiel, Josemi Carmona, Pepe Habichuela, Miguel Angel Arenas, Caco Senante, Gabriel de la Tomasa gibi ünlü sanatçılar ziyaret etti. Paco de Lucia'nın eşi Gabriela Cancesco, çocukları Lucia, casilda ve Curro ile bazı aile üyeleri de taziyeleri kabul etti. Oditoryum dışında uzun kuyrukların oluşması dikkati çekti.

Bu arada AA'ya konuşan Paco de Lucia hayranları, "O bir numaraydı. Tekti. İspanyol halkı ona çok şey borçlu. Yeri doldurulamaz" ifadelerini kullandılar. Paco de Lucia'nın sanatçı dostları da "Paco, Flamenko gitaristlerinin babasıydı. En büyüğüydü" şeklinde konuştular. İspanya Kültür, Spor ve Eğitim Bakanı Wert de Paco de Lucia'nın "Flamenkoyu dünyanın en son noktasına kadar taşıyan bir sanatçı olduğunu ve herkesin ona minnettar olduğunu" söyleyerek, "Onun gibisi bir daha gelmez" dedi.   

Akşam saatlerinde oditoryumdan çıkarılacak Paco de Lucia'nın naaşı, sanatçının doğum yeri olan Endülüs bölgesindeki Cadiz kentinin Algeciras ilçesine götürülecek. Algeciras belediyesindeki özel bir salonda bekletilecek olan ünlü sanatçının naaşı, burada da halka açık tutulacak. Paco de Lucia, yarın Algeciras'da toprağa verilecek.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI