radyobir
radyobir

İsrail HAMAS'ın lider kadrosunu gözaltına aldı!..

İsrail askerlerinin Batı Şeria'da 80 Hamas yöneticisini gözaltına aldığı bildirildi.

15 Haziran 2014 09:55 | Kategori: Ortadoğu

İsrail askerlerinin Batı Şeria'da 80 Hamas yöneticisini gözaltına aldığı bildirildi.
İsrail Kanal 7 televizyonu, ordunun bu sabah evlere düzenlediği baskınlarda 80 Hamas yöneticisini gözaltına aldığını duyurdu.
İsrail ordu radyosu da askeri kaynaklara dayandırdığı haberinde, Hamas ve bazı İslami Cihad yöneticilerine yönelik geniş çaplı gözaltı operasyonu başlatıldığını belirtti. Batı Şeria'da Hamas'a karşı güvenlik operasyonlarına devam edildiği kaydedildi.
Daha önce Hamas kaynaklarından yapılan açıklamada, İsrail askerlerinin Batı Şeria'da Hamas'ın lider kadrosunun evlerine baskın düzenleyerek aralarında eski bakan ve milletvekillerinin de bulunduğu 70 kişiyi gözaltına aldığı belirtilmişti.
İsrail yönetimi, perşembe gecesi Batı Şeria'daki Gush Etzion yerleşim birimi sakinlerinden üç Yahudi gencin kaybolmasından Filistinlileri sorumlu tutmuş, bu kişilerin bulunması için meclis, orduya operasyon yapma dahil geniş yetkiler vermişti.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI