radyobir
radyobir

İsrail Mescid-i Aksa'ya postalla girmiş!..

İsrail askerleri dünün ardından bu sabah da Mescid-i Aksa'ya girip 5 Filistinliyi gözaltına aldı.

14 Eylül 2015 13:28 | Kategori: Dünya

Mescid-i Aksa Direktörü Ömer el Kisvani, İsrail askerlerinin bugün de Aksa'yı Müslümanlara kapattığını belirterek, "İsrail askerleri bu sabah Aksa'ya baskın düzenleyerek içerde bulunan cemaate saldırı düzenledi. Kıble Mescidi'nden içeriye postallarıyla giren askerler 5 kişiyi gözaltına aldı" ifadelerini kullandı.

İsrail askerlerinin direnen cemaate göz yaşartıcı gaz, ses bombası ve plastik mermi ile müdahale ettiğini kaydeden Kisvani, şu anda Aksa'nın avlusunda çok sayıda turistin ve 3 Yahudi yerleşimcinin bulunduğunu belirtti.

Öte yandan Aksa avlusunun kapılarını tutan İsrail askerleri ile Filistinliler arasında gerginlik devam ediyor. Yasağı protesto eden Filistinlilere askerler zaman zaman göz yaşartıcı gaz, ses bombası ve plastik mermi ile müdahale ediyor.

İsrail polisi, Müslümanlara yönelik yasağın 11:30'a kadar devam edeceğini söyledi.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI