radyobir
radyobir

İsrail Suriye'den atılan füzeyi durduramadı

İsrail, dün gece Suriye tarafından atılan ve nükleer tesisin bulunduğu Dimona kenti yakınlarına düşen füzenin durdurulamadığını ve bununla ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı.

22 Nisan 2021 09:59 | Kategori: Ortadoğu

İsrail ordusu, ülkenin güneyinde yer alan ve bir nükleer tesisin bulunduğu Dimona kenti yakınlarına Suriye’den atılan füzenin önlenememesi konusunda soruşturma açıldığını duyurdu.

İsrail ordusu sözcüsü Avichay Adraee, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, Suriye tarafından atılan füzeyi önlemek amacıyla atılan füzenin başarısız olduğunu kaydetti:

"Suriye'den İsrail'e  bir kara-hava füze fırlatma olayının ilk incelemesinde, füzenin durdurulmadığı anlaşıldı.”

Adraee, Dimona kenti yakınlarına düşen füzeyle ilişkin bir soruşturmanın başladığını belirterek şunları söylemişti:

"İsrail topraklarına doğru kayan bir Suriye füzesine karşı aslında bir önleme füzesinin atıldığını açıklıyoruz. Şu saate kadar önlemenin başarılı bir şekilde gerçekleşip gerçekleşmediği konusu netlik kazanmış değil. Detaylar soruşturuluyor.”
Atılan füzenin hedefini şaşırıp düştüğünü, İsrail'in belli bir bölgesini hedef almak amacıyla atılmadığını da ekleyen Adraee, herhangi bir can kaybının yaşanmadığını ifade etmişti.

İsrail ordusundan dün yapılan açıklamada, Suriye tarafından Nakab bölgesine bir füzenin fırlatıldığı, buna karşılık da Suriye ordusuna yönelik saldırı düzenlendiği belirtilmişti.

İsrail'in güneyinde bulunan ve 13 kilometre güneydoğusunda Şimon Peres Nükleer Araştırma Merkezi'nin yer aldığı Dimona kenti yakınlarına Suriye tarafından hedefini şaşıran bir füzenin atıldığı belirtilmişti.

SANA ise, Suriye hava savunma sistemlerinin dün gece Şam kırsalına yönelik İsrail saldırılarına karşılık verip birçok düşman füzenin düşürüldüğü duyurmuştu.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI