radyobir
radyobir

İsrail Suriye uçağını düşürdü!..

İsrail, hava sahasını ihlal ettiği iddiasıyla sınırda Suriye'ye ait bir savaş uçağını vurduğunu duyurdu.

24 Temmuz 2018 14:37 | Kategori: Dünya

İsrail ordusu sözcülüğünden yapılan açıklamada, Suriye'ye ait bir savaş uçağının İsrail hava sahasını yaklaşık 2 kilometre ihlal etmesi üzerine sınırdaki İsrail hava savunma sistemlerinin devreye girerek uçağın vurulduğu belirtildi. 

Açıklamada, söz konusu uçağın Rus yapımı Sukhoi türü bir savaş uçağı olduğu ve Suriye sınırında bulunan hava savunma sistemlerinden atılan iki Patriot füzesiyle vurulduğu kaydedildi. 

İsrail sınırına yakın bölgelerde sabah saatlerinden beri Suriye güçleri ile muhalifler arasında şiddetli çatışmalar yaşandığı ve rejime ait hava güçlerinin bölgedeki hareketliliğinde yoğunluk olduğu ifade edilen açıklamada, "İsrail ordusu üst düzey alarmdadır ve 1974 Kuvvetlerin Çekilme Anlaşması'nın ihlaline gerekli karşılığı vermeye devam edecektir." denildi.

Yerel basında yer alan haberlere göre, İsrail'in vurduğu uçak Suriye topraklarına düştü.

İsrail, dün de Esed rejiminin ülkenin güneyinde İsrail sınırına yakın bölgelerde düzenlediği saldırılar sırasında ateşlendiği ileri sürülen iki roket nedeniyle hava savunma sistemlerinin devreye girdiğini açıklamıştı. Atılan roketlerin İsrail'in işgali altındaki Golan Tepeleri'ne ulaşmadan Suriye topraklarına düştüğü belirtilmişti.

Rejim ve destekçilerinin 20 Haziran'da Rusya'nın hava desteğiyle ilk olarak Suriye'nin güneyindeki Dera'ya askeri operasyon başlatmasının ardından 6 Temmuz'da Rusya ve askeri muhalifler, Dera'da kalıcı ateşkes ve tahliye anlaşması üzerinde uzlaşı sağlamıştı.

Suriye ordusu, Dera'nın büyük bölümünü ele geçirdikten sonra hafta başında İsrail sınır hattına yönelmişti.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI