radyobir
radyobir

İsrailli Büyükelçi göreve başladı

srail ile ilişkilerin normalleşmesinin ardından göreve başlayan Eitan Naeh, Ankara'da verdiği ilk davette Türkiye'nin yeni Tel Aviv Büyükelçisi Kemal Ökem'le bir araya geldi.

06 Aralık 2016 07:24 | Kategori: Dış Politika

İsrail ile Türkiye arasında ilişkilerin normalleşmesinin ardından Ankara'ya atanan İsrail Büyükelçisi Eitan Naeh göreve başladı. Pazartesi günü Cumhurbaşkanı Erdoğan'a güven mektubunu sunan Naeh, aynı gün akşam saatlerinde de bir davet verdi.

Davette Türkiye'nin yeni atanan Tel Aviv Büyükelçisi, Başbakan'ın eski dış politika danışmanı Kemal Ökem de vardı. Ökem'in de İsrail'deki görevine bir hafta içerisinde başlaması bekleniyor.

"Adım adım, yavaş yavaş"



İsrail Büyükelçisi Eitan Naeh ve Maslahatgüzar Amira Oron (sağda)

1997'de de Ankara'daki İsrail Büyükelçiliği'nde görev yapmış olan Naeh, davette yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisini çok sıcak bir şekilde karşıladığını söyledi ve şu ifadeleri kullandı:

"19 yıl önce ayrıldığım Türkiye'ye geri dönmek benim için onur. Cumhurbaşkanı'na güven mektubunu sundum. Çok sıcak bir kabuldu. Güzel bir başlangıç yaptık. Bizler daha iyi ilişkiler kurmak için burdayız. Eminim Türkiye'nin İsrail Büyükelçisi Kemal Ökem ile birlikte geçmişin çok daha ilerisinde başarılara imza atacağız. Ne yapmamız gerektiğini biliyoruz ve onları yapacağız."

İsrailli Büyükelçi ilişkileri daha ileri düzeye taşıyacaklarını söyledikten sonra Türkçe "adım adım, yavaş yavaş" ifadelerini kullandı.

Kemal Ökem'den boşalan danışmanlık koltuğunu Büyükelçi Kerim Uras dolduruyor. Uras, 2011'de İsrail ve Türkiye diplomatik ilişkilerinin maslahatgüzar seviyesine düşmeden önce Tel Aviv büyükelçisi olarak atanmış, ancak göreve başlayamamıştı. Naeh'in davetinde Uras da vardı.



İsrail Büyükelçisi Eitan Naeh (solda) ve Türkiye'nin Tel Aviv Büyükelçisi Kemal Ökem (sağda)



Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI