radyobir
radyobir

İstanbul'da 2 cumhuriyet savcısı açığa alındığı öne sürüldü

Hakim ve Savcılar Kurulu (HSK) 2. Dairesi'nin İstanbul'da görevli 2 cumhuriyet savcısını 'FETÖ' iddiası nedeniyle açığa aldığı bildirildi.

17 Mart 2019 05:31 | Kategori:

İstanbul Başsavcılığı, terör ve örgütlü suçlar bürosundan cumhuriyet savcısı Lütfi Karabacak ile aynı bürodan faili meçhul suçlar bürosuna görevlendirilen cumhuriyet savcısı İsmet Bozkurt hakkında soruşturma başlattı.

Savcıların polisin takibe aldığı 'FETÖ'cülerle konuşmalarının dinlemeye takıldığı, hakkında bir avukatın şikâyette bulunduğu ve soruşturmalarda takipsizlik kararı için 'para pazarlığı yaptığı' iddia edildi.

Karabacak, açığa alındığına dair resmi bir belgenin tebliğ edilmediğini söyledi.

İlk defa geçen yıl ortaya atılan 'FETÖ borsası' kavramı oldukça tartışılmıştı. Bazı emniyet ve yargı mensuplarının, ‘FETÖ'yle suçlanan işadamlarını para karşılığı ‘akladığı' öne sürülmüştü.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI