radyobir
radyobir

İstanbul adayları açıklandı!..

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, merakla beklenen İstanbul adaylarını duyurdu. AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım oldu. Beşiktaş, Maltepe ve Silivri'de Cumhur İttifakı'nın ortak adayları gösterildi.

29 Aralık 2018 10:24 | Güncelleme :29 Aralık 2018 18:18 | Kategori:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve ilçe adaylarını açıkladı. 

AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak TBMM Başkanı Binali Yıldırım ismi resmileşti. Yıldırım, adaylığının açıklandığı anlarda gözyaşlarına hakim olamadı.

Binali Yıldırım adaylığının ardından bir konuşma yaptı. Yıldırım'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

Mevlama şükürler olsun yeniden beraberiz. Topal Dursun'un ve Bahar hanımın oğlu Binali. Babam beni okuyayım diye İstanbul'a yolladı. Çok çalıştım burada ortaokul, lise, üniversite okudum. Burada aile babası oldum. Bu şehirde milletvekili oldum. Ben İstanbul'da Binali Yıldırım oldum. Ben İstanbul'un denizine aşığım. Kasımpaşa'da büyüdüm, denizcilik tahsili yaptım. Cumhurbaşkanımızın belediye başkanlığı döneminde, İDO Genel Müdürü olarak ekibinde yer alma şerefine nail oldum. İstanbul'un insanıyla boğazını kucaklaştırmak için deniz taşımacılığını yaygınlaştırdım. Eğer bu masmavi denize bir tuz tanesi kadar faydam olduysa rabbime şükrediyorum.

Marmaray, Avrasya Tüneli, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Osmangazi Köprüsü, İstanbul Havalimanı... Hepsine başladık, teker teker açıldılar. Allah'ın izniyle bu hizmetleri de tamamladık. Sevgili İstanbullular, İstanbul'a hizmet biter mi? İstanbullu'ya hizmet biter mi? Bitmez. Benim bu güzel şehre daha fazla hizmet borcum var. Her gün metrobüsle ekmeğinin peşine düşen kardeşime borcum var. Her sabah okul yoluna çıkan çocuklara, gençlere borcum var. Hem çalışan, hem de evini düzen içinde tutan analara borcum var. Hayatını bu vatana adamış yaşlılara borcum var. En güzel şeyleri hak eden gazilere, engellilere, hastalara borcum var. Aday arkadaşlarımla, ekip arkadaşlarımla beraber şimdi bu borcu ödemeye geliyorum.

Sevgili kardeşlerim, TBMM Başkanlığı'ndan geliyorum. Kurtuluş Savaşı'nı yöneten, 15 Temmuz'da alçak FETÖ'cülerin sallayıp yıkamadığı, Türk milletinin çelik iradesini yedi düvele gösteren gazi Meclis'ten... Orada 81 ilden milletvekili var. Ben hepsinin başkanı oldum, burada da her İstanbullunun başkanı olacağım. Pendikliye de hesap vereceğim, Beşiktaşlıya da hesap vereceğim. Üsküdar'ın derdi de benim derdim, Bakırköy'ün derdi de benim derdim. İstanbullular sizlerle birlikte başaracağız. Türkiye'nin başkentinden, Napolyon'un dediği gibi dünyanın başkentine geliyorum. İstanbul'a hizmet Türkiye'ye hizmettir, İstanbul'a hizmet Hakk'a hizmettir. Parti teşkilatıma, yol arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Cumhur İttifakı'nın mimarlarından sayın Bahçeli ve çalışma arkadaşlarına destekleri için teşekkür ediyorum. Bu şehrin insanlarına bana hizmet etme fırsatı verdikleri için teşekkür ediyorum. Önümüzdeki birkaç gün içerisinde İstanbullu hemşehrilerimizle projelerimizi kapsamlı bir şekilde konuşacağız.

İŞTE İSTANBUL'UN İLÇELERİNDEKİ AK PARTİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI

Adalar: Özlem Öztekin Vural

Arnavutköy: Ahmet Haşimi Baltacı

Ataşehir: İsmail Erdem

Avcılar: İbrahim Ulusoy

Bağcılar: Lokman Çağrıcı

Bahçelievler: Hakan Bahadır

Bakırköy: Mehmet Umur

Başakşehir: Yasin Kartoğlu

Bayrampaşa: Atilla Aydıner

Beykoz: Murat Aydın

Beylikdüzü: Mustafa Necati Işık

Beyoğlu: Haydar Ali Yıldız

Büyükçekmece: Mevlüt Uysal

Çatalca: Mesut Üner

Çekmeköy: Ahmet Poyraz

Esenler: Mehmet Tevfik Göksu

Esenyurt: Azmi Ekinci

Eyüpsultan: Deniz Köken

Fatih: Ergün Turan

Gaziosmanpaşa: Hasan Tahsin Usta

Güngören: Bünyamin Demir

Kadıköy: Özgül Özkan Yavuz

Kağıthane: Mevlüt Öztekin

Kartal: Ebubekir Taşyürek

Küçükçekmece: Temel Karadeniz

Pendik: Ahmet Cin

Sancaktepe: Şeyma Döğücü

Sarıyer: Salih Bayraktar

Sultanbeyli: Hüseyin Keskin

Sultangazi: Abdurrahman Dursun

Şile: İlhan Ocaklı

Tuzla: Şadi Yazıcı

Şişli: Nihal Yıldırım

Ümraniye: İsmet Yıldırım

Üsküdar: Hilmi Türkmen

Zeytinburnu: Ömer Arısoy
 
ÜÇ İLÇE ADAYI MHP'DEN

39 ilçesi bulunan İstanbul'da 1. Bölge'den Maltepe, 2. Bölge'den Beşiktaş, 3. Bölge'den Silivri beklenildiği gibi MHP'ye bırakıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP'nin Beşiktaş'ta Serkan Toper, Maltepe'de Ahmet Baykan, Silivri'de ise Volkan Yılmaz'ı aday gösterdiğini ve bu isimlerin AK Parti tarafından da destekleneceğini açıkladı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI