radyobir
radyobir

İstanbul'da helikopter kazası: 1 ölü!..

Bostancı açıklarında bir helikopter düştü. Helikopterdeki pilot İsmet Özgür ve OTOKAR yönetim kurulu üyesi Halil Ünver çevredekiler tarafından kurtarıldı. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Halil Ünver yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Helikopterin Halil İbrahim Ünver'e ait Ünver Havacılık adına kayıtlı olduğu öğrenildi. Helikopterin ilk bilgilere göre yıldırım isabet etmesi sonucu düştüğü belirtiliyor. Öte yandan İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı olay hakkında soruşturma başlatıldığını açıkladı.

06 Eylül 2018 21:02 | Güncelleme :06 Eylül 2018 21:08 | Kategori:

Bugün saat 17:00 sularında Bostancı sahili iskele civarında özel bir helikopter denize düştü. Helikopterin iş insanı Halil İbrahim Ünver'e ait Ünver Havacılık adına kayıtlığı olduğu öğrenildi. Helikopterde bulunan iş insanı Halil İbrahim Ünver ve piloy İsmet özgür çevredeki balıkçılar tarafından yaralı olarak denizden çıkarıldı ve hastaneye kaldırıldı. 

Pilot Öztürk'ün durumunun iyi olduğu öğrenilirken Halil Ünver hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.



VALİ ŞAHİN: KAZANIN NEDEN KAYNAKLANDIĞI İNCELEMEDEN SONRA AYDINLANACAK

İstanbul Valisi Vasip Şahin, kazadan kısa süre sonra yaptığı açıklamada, Helikopterin sahibi olarak görünen İsmet Özgür ile yanında yolcu olarak bulunan Halil Ünver'in kazadan yaralı olarak kurtarıldığını belirtti ve "O arkadaşlara gerekli müdahale yapılarak sağlık ekiplerimiz aldı ve hastanelere intikal ettirdiler. Halil Ünver'in göreceli olarak yarasının daha ağır olduğu, diğerinin yarasının daha hafif olduğu şeklinde arkadaşlarımızın bana verdiği bilgi var. Teknik ekiplerimiz orada şu anda. Sahil güvenliğimiz hem helikopteriyle hem botuyla orada, çalışmalar yürütüyor." diye konuştu. 



Vali Şahin, helikopterin güzergahı konusunda henüz bilgi sahibi olmadıklarını, olayın tetkik edilerek kamuoyuyla paylaşılacağını aktardı. 

Şahin, kazanın nedenine ilişkin de "Hava durumundan mı kaynaklandı, teknik bir arıza mı oldu onu ancak kaza kırım ekibi teknik inceleme yaptıktan sonra karar verecek. Kazaya ilişkin hangi tür değerlendirme yaparsak bir spekülasyona neden olabilir, doğru da olmaz çünkü bu konu bizim ihtisas alanımız değil. Teknik ekibimizin verdiği rapora göre de kamuoyunu aydınlatmış olalım." değerlendirmesinde bulundu.



YILDIRIM DÜŞÜRDÜ İDDİASI

Helikopterin ilk bilgilere göre yıldırım isabet etmesi sonucu düştüğü belirtiliyor.



SAVCILIK İNCELEME BAŞLATTI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı helikopterin düşmesiyle ilgili soruşturma başlattı. 

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, yaptığı yazılı açıklamada, Bostancı'da düşen helikoptere ilişkin soruşturma başlatıldığını açıkladı. Başsavcılık tarafından yapılan yazılı açıklama şöyle: "06.09.2018 günü 17.00 sıralarında kuyruk numarası TC-HYU olan BELL 430 model bir helikopterin İstanbul ili Kadıköy ilçesine bağlı Bostancı sahiline düştüğü yönünde ihbar alınması üzerine Cumhuriyet Başsavcılığımızca olaya ilişkin soruşturma başlatıldığı, ilk belirlemelere göre Ünver Havacılık adlı şirkete ait olan helikopterin Kartal'dan kalkıp Sefaköy'e hareket ettiği, helikopter içinde şirketin sahibi Halil İbrahim Ünver ile pilot İsmet Özgür'ün bulunduğu, kazadan yaralı kurtulan Halil İbrahim Ünver'in Ataşehir Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne, İsmet Özgür'ün de Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındığı, Halil İbrahim Ünver'in 19.00 sıralarında hayatını kaybettiği, kazanın hava şartlarından kaynaklandığı izlenimi uyandıran teyide muhtaç duyumlar alınmakta ise de maddi gerçeğin ortaya çıkarılması amacıyla gerekli inceleme ve araştırmaların titizlikle devam edildiği duyurulur."
 
BÜYÜKÇEKMECE'YE GİDİYORMUŞ

Bostancı açıklarında düşen TC-HYU kuyruk tescilli Bell 430 tipi helikopterin Kartal'daki Mermerler helipad'inden havalandığı iniş yeri olarak da Büyükçekmece Göl Makineleri'ndeki helipad alanına iniş yapmak üzere plan yaptığı ortaya çıktı.



ÜNVER KRİTİK SAVUNMA SANAYİ PROJELERİNİ YÜRÜTÜYORDU

helikopter düşmesi sonucu hayatını kaybeden Halil İbrahim Ünver (68), Otokar'ın yönetim kurulu başkanvekiliydi. Ünver, Otokar bünyesindeki kritik savunma sanayi projelerini yürütmekteydi.



HASTANEDEN YARALI PİLOTLA İLGİLİ AÇIKLAMA

Bostancı açıklarında düşen helikopterin pilotu İsmet Özgür ile ilgili kaldırıldığı Kartal Devlet Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Recep Demirhan açıklama yaptı. 

Demirhan açıklamada şunları söyledi; "İlk muayeneleri yapıldıktan sonra tomografisi ve tüm vücut taramaları yapıldı. Hastamızın şu an itibariyle genel durumu orta düzeyde. Şuuru açık. Su yutmasına bağlı bir kimyasal pinomoni şüphemiz var. Onunla ilgili göğüs hastalıkları yoğun bakımda takibe alacak. Ayaklarında da yumuşak dokuya bağlı travma var. Tedavileri başlandı şu anda"

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI